MICROBLADING

Mitä microblading on?

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading - toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihonpintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit joita käytämme yhteistyössä Sharpbrowsin kanssa ovat 100% luonnollisia eivätkä sisällä mitään metalleja, täten ne eivät ole haitallisia iholle. Kaikenkaikkiaan toimenpide on hieman kuin tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, nimittäin microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan n.vuodessa.  Microblading ei ole siis pysyvä pigmentointi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi "touchup" n.10-12kk kuluttua ensilaitosta. Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat.

Mitä microbladingissa tapahtuu?

•Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu pitkälti ihosi kivunsietokyvystä ja ihotyypistäsi. Tämä toimenpide ei satu niin paljon kuin oikea tatuointi, kivun tasoa voisi verrata ehkä ennemminkin kulmien nyppimiseen. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle mutta käytämme aineita, jotka lievittävät kipua.

•Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat; muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, joilla mittaamme Sinulle täydellisen symmetriset kulmat kasvojesi muotojen mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä, ne pyyhitään pois. Varaa ensimmäiseen käyntiin kaksi tuntia.

•Microbladingin aikana käytämme Sharpbrowsin erikoisteriä, jotka koostuvat 11-14 pienen pienestä terästä, jotka viiltävät ihonpintakerroksen ja työntävät pigmentin sinne. Se voi näyttää hieman tatuoinnilta jonka vuoksi monet virheellisesti luulevat siinä olevan jotain yhteistä pysyvän tatuoinnin kanssa. Jälkihoidon aikana käytämme kulmiisi rauhoittavaa voidetta ja kerromme mitä seuraavien päivien aikana tapahtuu. 

On olemassa erittäin harvinaisia ihotyyppejä, jotka eivät reagoi microbladingiin hyvin. Voit olla aika varma, että itse tiedät voitko mennä microbladingiin, esimerkiksi jos Sinulla on useita iho-ongelmia. Voit aina ottaa yhteyttä microblade -ammattilaiseen, joka kertoo Sinulle voidaanko microblading tehdä vai ei.

ENNEN HOITOA

valmistaudu pieneen punoitukseen 

•tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä 

•emme suosittele käytettävän seuraavia lääkkeitä ennen toimenpidettä; aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Suosittelemme välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Huomioi myös verenohennuslääkkeet! Kysy lisää!

•älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä 

•vältä tuotteita, joissa on retin A:ta (tretinoiinia). Suosittelemme lopettamaan käytön kuukausi ennen toimenpiteeseen tulemista, tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia. 

•vältä AHA-ihonhoitotuotteita n. viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme Sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta 2 viikkoa ennen.

•älä luovuta verta samana päivänä kuin toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä. 

•parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä. 

•ole avoin allergioistasi ja kroonisista sairauksistasi. Kerro microblading ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, joilla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus yms.) 

JÄLKIHOITO 

1. Ole tietoinen toipumisvaiheista. Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1)ihon pintakerroksen parantuminen 2)kuolleen ihon kuoriutuminen 3)pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet nämä kaikki vaiheet. Älä epäröi kysyä lisää.

2. Käsittele kulmiasi hellästi, äläkä irrota kuollutta ihoa itse. Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi, varsinkin 24 h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi, varoen painamasta liikaa kulmien alueelta. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tunnet varmasti vastustamatonta kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutaman tunnin välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä. 

3. Hiero kulmiin rauhoittavaa voidetta, esimerkiksi punaista bebanthenia. Sitä tulisi käyttää ensimmäiset 3 vuorokautta 4krt/vrk ja sen jälkeen viikon verran 1-2 krt/vrk (aamulla ja illalla)

4. Suojaa uusia kulmiasi.

5. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia mielellään viikon ajan toimenpiteen jälkeen. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne.

6. Vältä solariumia vähintään viikon ajan. Sama suositus myös auringonvalolle. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.

7. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa. Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6kk toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. YLEENSÄ veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkärillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä. 

8. Älä käytä minkäänlaista meikkiä kulmissa vähintään viikon ajan toimenpiteen jälkeen. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet.

9. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen. Älä koe ahdistusta, jos tutkit miten värin pigmentti haalistuu hieman parin viikon aikana toimenpiteestä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa leikkauslinjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana microbladingin jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup  (värin uudelleen laitto 1kk:n kuluttua) menettelyn jälkeen.

10. Älä epäröi ottaa yhteyttä ammattilaiseen. EI OLE TYHMIÄ KYSYMYKSIÄ